Blikk på meditasjon: Flukten fra stillheten - Motstand og rastløshet i Acem-meditasjon

Course type: Acem Forum

Motstand i meditasjon varsler om at vi nærmer oss en grense. Inne i rastløsheten eller kjedsommeligheten er det viktige eksistensielle budskap. Motstand er en slags undervurdert ressurs i meditasjon.  Parallellene til verdenslitteraturen er mange: Å være eller ikke være, sa Hamlet i det store dramaet om unngåelse. Gå utenom sa bøygen i Ibsens Peer Gynt.

Blikk på meditasjon: Flukten fra stillheten - Motstand og rastløshet i Acem-meditasjon

Course facts

Price
Date
Wednesday 24 September 2014
Time
18:00 - 19:30
Location

Finished

Perioder med motstand kan minne om et stykke av Samuel Beckett – kjedelig, overfladisk, gjentagende – man venter ikke på Godot, man venter på seg selv, på å handle slik at meditasjonen og livet kommer i gang. Motstand i meditasjon handler om å finne en annen måte å handle på – den samme utfordringen som tilværelsen stadig stiller oss overfor hvis vi vil at livet skal være meningsfylt.  Seminaret diskuterer denne skjulte fiende i meditasjon, rastløsheten og motstand, som vil forlede oss til å vike unna der det virkelig gjelder.

 Ta gjerne med venner og kjente. Du kan komme og meditere i en halv time fra klokka 17.15. Du kan få kjøpt pizza i pausen før foredraget starter.

Velkommen!

 

The course is arranged by Acem

| More

Instructors

Ole Gjems-Onstad

Head of Acem International, Dr Juris, Professor of Fiscal Law, Norwegian School of Management