Tidligere deltagere om kurset Arbeid og Avspenning

Her er noen uttalelser fra tidligere deltagere på kurset.

Anette Iversen
 Bedriftslege, Oslo

Et sjeldent godt kurs for både personlig og faglig utvikling. Rammen rundt og innhold, holder høy standard.

Vibeke Knatterud
 Trygdesjef, Rjukan

Jeg tror tre ukers ferie ikke ville gitt like grundig og god rekreasjon.  Fikk viktig input og mye guts.  Svært positivt at vi kom med svært forskjellige bakgrunn og at alle ble godt ivaretatt.  Ideelt kurssted uten radio og TV der det var lett å slappe av og se litt nærmere på seg selv.  Bra at kurset ikke var prestasjonsorientert.

Henrik Dvergsdal
 Amanuensis i informatikk ved Høgskolen i Bodø

Først og fremst vil jeg framheve det positive i at vi lærte Acem-meditasjon så grundig. Følte at denne teknikken hjalp meg til å stresse ned, skjerpe konsentrasjonen og gjøre meg mindre distrahert. Tror jeg kommer til å ha stor nytte av den, både personlig og i arbeidssammenheng.  Kurset hadde en god form og lokalene var svært behagelige - hele oppholdet fungerte som en retreat. Coachingen i grupper fungerte bra. Det er godt å reflektere sammen med andre deltakere og en fagperson.  Samtidig var kurset seriøst og lærerikt med mye interessant teori. Jeg ville aldri deltatt på noe flagrende greier. Dette var nøkternt og godt faglig forankret. Spørsmålet nå er om jeg har selvdisiplinen nok til å få innpasset det jeg har lært i hverdagen. Det var litt uvant med vegetarmat, men jeg fant retter jeg likte ved alle måltidene og savnet faktisk verken kjøtt eller fisk. Maten på de fleste konferansehotellene er som regel ganske tung og jeg blir fort lei av den. Jeg tror ikke man blir så lei vegetarmat. Dessuten er den vel litt mer kalorifattig - det eneste man virkelig kan skeie ut med er alle de gode ostene.

Gro Ebbestad
 Høgskolelektor/studieleder Høgskolen i Oslo, avd. estetiske fag, Drammen

Kurset ble mer spennende enn jeg hadde forventet. Det var utrolig kvalifiserte mennesker som sto for undervisningen og hele opplegget og stedet var en kjempe positiv overraskelse. Jeg trodde vi skulle høre mest teori og ble positivt overrasket over at kurset var så variert og veldig praktisk rettet. Den enkelte deltaker ble gjennom øvelser og egenerfaring en del av opplegget og det var positivt. Dette kurset egner seg for lærere, studenter, ledere og alle som kjenner på forventningspress og tidsklemma. Selv er jeg mellomleder med både faglig og administrativt ansvar. Tidsklemma oppleves daglig. Kurset var midt i blinken. Stressmestring og effektive avspenningsmetoder som er så viktig bør alle lære noe om. Vegetarmaten var helt utrolig god. Suppene, middagene, fruktfatene – alt var helt topp. Halvorsbøle er en perle. Stedet er stort og romslig og samtidig merker man ikke at det er så stort. Nydelig å se ut over vannet. Det er så fredlig her og alt er så ordentlig.

Tove Log
 Lektor og sykepleier, Sandefjord

Et flott kurs! Vi fikk en  helhetlig innføring i hvordan stress virker inn på helsa og livet for øvrig.  Praktisering av yoga og meditasjon kombinert med veiledning gjorde at vi fikk knyttet teori til egen erfaring. Den fysiske og psykiske avspenningen gjorde godt. Jeg kan bruke dette i veiledning og for egen del. Et spennende og interessant kurs.

Gro Heie Risdal
 Sykepleier og lærer ved Høgskolen i Oslo, avd. for sykepleierutdanning

Kurset hadde en god blanding av teori og praktisering av ulike avspenningsteknikker. Det at vi fikk øve oss i flere dager og fikk samtalt om erfaringene var svært nyttig. Vi lærte effektive avspenningsteknikker alle vil ha utbytte av og vi ble godt motivert til å innarbeide disse i hverdagen. Dessuten fikk vi økt kompetanse om ulike avspenningsteknikker som mange av oss kan benytte i jobbsammenheng. Atmosfæren, menneskene, vegetarmaten og stedet – alt bidro til et godt kurs.

Tone Roland Enger
 Fysioterapeut, Hokksund

Vi lærte teknikker det er enkelt å bruke i dagliglivet – og med meget god virkning.  På alle måter et veldig nyttig kurs.  Det ga meg mye som jeg bruker selv og i mitt arbeidet.

| More