Dyade 2017/02: Revolusjon

Dyade 2017/02: Revolusjon

Det er blitt sagt at revolusjoner konfronterer oss med begynnelsens problem. Men begynnelsen er kaotisk og preget av labile psykologiske prosesser. Samtalen, forutsetning for refleksjon, bryter sammen. Revolusjoners resultater er begrensede, og kostnadene er høye.
Står vi i dag overfor forsøk på nye begynnelser? Er det paralleller mellom dagens usikre politiske situasjon og fenomenet revolusjon? Hvilke psykologiske prosesser og traumer settes i gang av revolusjoner og store samfunnsendringer? Hvordan er forholdet mellom politisk og teknologisk revolusjonær fantasi?

Aktuelle utgivelser

Fighting Stress: Reviews of Meditation Research

En oppdatert oversikt over hva forskningen sier om meditasjon.

 Verdt å vite om vegetarmat

Hva karakteriserer et godt kosthold enten det er vegetarisk eller ikke? Hvilke næringsstoffer trenger kroppen og hva brukes de til? Innholdsstoffer i de vanligste vegetabilske matvarene, tilsetningsstoffer, matvareoverfølsomhet, energibehov og slanking, vegetarkost i ulike livsfaser.

 God langmeditasjon

 - råd og vink ved retretter i Acem-meditasjon

 Denne boken gir nyttig informasjon til enhver som ønsker å vite hvordan man kan innrette seg på langmeditasjoner på Acem-retretter. Langmeditasjoner gir innsikt i egen og andres meditasjon. Dessuten bedrer de meditasjonene i hverdagen (finnes også på Engelsk og Tysk).

 Impulsøvelser - Yoga i fri flyt

av Torbjørn Hobbel
 
Impulsøvelser er en lite kjent form for yoga. Ikke desto mindre bidrar slike spontane bevegelser til å avslutte kroppslig og mental uro. De kan også bringe kroppen mer i samklang med stillheten inne i oss selv.

Torbjørn Hobbel er meditasjonslærer i Acem med bl.a. ansvar for undervisning i India.