Nyhetsarkiv

Lær meditasjon

Lurer du på noe?
Ring oss på 23 11 87 00 (10 - 15)
Eller send epost

Seminar test

Testintro

Gjennom Acem-meditasjon har mange oppnådd god avstressing, mer energi og overskudd i hverdagen, sier Halvor Eifring og Eva Skaar, som i nyttårshelgen tiltrådte som leder og nestleder for Acem Norge.
Eksporterer stillhet

Halvor Eifring (53), professor i kinesisk ved Universitetet i Oslo, er valgt til ny leder for Acem Norge.

Billedkunstner Eva Skaar er valgt som nestleder.

Bidrag til Acem: Aktuelle prosjekter
Bidrag til Acem: Aktuelle prosjekter

Acems kurssteder trenger vedlikehold og oppgradering. Les mer om aktuelle prosjekter og hvordan man kan bidra.

Mediter vekk stress
Mediter vekk stress

Intervju i Allers med lege og kurslærer Vilde Haakensen.

Les mer (pdf)

Meditasjonsforskning - debatt i Morgenbladet

Se innlegget her.

Mindfulness og Acem-meditasjon

Mindfulness-teknikker og Acem-meditasjon har noen fellestrekk, men skiller seg også fra hverandre, særlig i holdningen til sinnets vandring. Mer om forskjeller og likheter her.

New article

I The Times skriver Kate Morris at hun har slitt med søvnløshet og prøvd allverdens. Så kom gjennombruddet: "when a fellow insomniac recommended Acem Meditation. If I practise this simple meditation daily my sleep patterns are better, but I need a good chunk of time to do it properly. I sometimes use it as a method to fall asleep for a ten-minute nap, which always leaves me refreshed."

Acem Radio 30 år i 2012

Psykologisk modning

handler mye om hvordan man håndterer møtet med sider av seg selv man liker minst. Et modent menneske evner å erkjenne egne tilkortkommenheter, så vel som styrker, kan ta imot kritikk og lære av den, uten krenkelse og uten for mye fortvilelse. En psykologisk moden person trenger ikke blåse seg opp, kompensere, streve etter å være mer enn man er.

Artikkel om meditasjon i tidsskrift for medisinstudenter og leger

Feil om Acem

At forskere med tilknytning til Acem bidrar til vitenskapelig undersøkelse av meditasjon, regnes i de fleste sammenhenger som et pluss. I et sommeroppslag i Dagbladet velger journalisten isteden å mistenkeliggjøre dette.

Fuerza interior

Acems første bokutgivelse på spansk: Are Holens Inner Strength The Free Mental Attitude in Acem-Meditation er blitt til Fuerza Interior. La actitud mental libre en la meditación Acem

Behov for å tøye ut hjernen?

Jeg har kunder som forventer det beste, sier en meget aktiv mann, som anbefaler Acem-meditasjon.

- Høy faglig standard og stort utbytte
- Høy faglig standard og stort utbytte

To tidligere deltagere om kurset Arbeid og Avspenning

- Vi ønsket både å bli bedre kjent med kursinnhold, kurssted og kursledere, samt at vi ønsket for egen del å lære om avspenning, meditasjon og yoga. Det ble tre innholdsrike og spennende dager med tretttiseks andre svært fornøyde kursdeltakere, forteller konsulentene Randi Steen og Gry Bekken i Fagakademiet.

40 forskere i fire døgn

Hva skjer når førti forskere fra Asia, Europa, Amerika og Australia samles for å diskutere meditative tradisjoner i øst og vest?

Meget vellykket folkeopplysning

Ledighetsteknikker er bedre

Nye forskningsresultater i Science Daily