- Høy faglig standard og stort utbytte

To tidligere deltagere om kurset Arbeid og Avspenning

- Vi ønsket både å bli bedre kjent med kursinnhold, kurssted og kursledere, samt at vi ønsket for egen del å lære om avspenning, meditasjon og yoga. Det ble tre innholdsrike og spennende dager med tretttiseks andre svært fornøyde kursdeltakere, forteller konsulentene Randi Steen og Gry Bekken i Fagakademiet.

De skriver videre: Fagakademiet Region Sør har i flere år arrangert kurset ”Arbeid og avspenning” i samarbeid med Acem Norge og Norsk Yoga-skole. Kurset går over tre dager og holdes på Acems kurssted Halvorsbøle ved Randsfjorden.

Kurset går ut på å lære om ulike avspenningsteknikker, om forskning på effektene av meditasjon og om hvordan stress påvirker hjerne og kropp. Det blir instruert i yoga og meditasjon for å oppnå stressmestring og avspenning, som igjen vil gi overskudd.

Halvorsbøle er et tidligere kurs- og konferansehotell som bl.a. er kjent for mange år med regjeringskonferanser. Acem Norge eier nå hotellet og driver det som eget kurssted. En stor og imponerende dugnadsinnsats fra medlemmene gjør at de kan klare dette.

Stedet har såkalt ”Detox-ramme”, dvs. at det er alkohol- og røykfritt, det serveres nydelig vegetarmat og bugnende fruktfat tilbys i pausene. Dette sammen med den vakre beliggenheten gjør det til et perfekt sted for avkobling fra hverdagen.

Kursdeltakerne kom fra hele landet, med ulik bakgrunn og ulike hensikter og mål med å delta på kurset. Det stilles ingen krav til forhåndskunnskaper og det var flott med stor bredde både faglig og ellers. Noe av undervisningen foregikk i plenum, mens ved meditasjon og yoga ble man delt inn i grupper. Det var en avslappet og hyggelig stemning, folk ble raskt trygge på hverandre og alle var positive til å lære noe nytt.

Det var få av deltakerne som hadde erfaring med meditasjon, og alle var spente på dette. Vi fikk først undervisning i kroppsmeditasjon, en form hvor man får instruksjon underveis. Senere ble vi delt i mindre grupper og fikk undervisning i Acem-meditasjon. Til tross for at dette var helt nytt for oss, fikk vi raskt et godt innblikk i hva dette går ut på. Opplevelsen av meditasjon er svært individuell og personlig, men vi fikk absolutt inntrykk av at deltakerne hadde stort utbytte av dette og satt igjen med en positiv opplevelse av mediteringen.

Dyktige kursledere med inntil tretti års erfaring underviste i klassisk yoga og ”kontoryoga”. Mange hadde sin første yogatime og flere ga uttrykk for at dette kunne de tenke seg å fortsette med.

Foreleserne og kurslederne holdt høy faglig standard, de var engasjerte og også interesserte i deltakernes bakgrunn og erfaringer, og på kveldstid deltok de på det sosiale som ble arrangert, (bl.a. frivillig, men morsom dans!)

Ved kursets avslutning ble deltakerne bedt om å fylle ut et evalueringsskjema (anonymt), og kurset fikk gjennomgående høy score (snitt på tett oppunder 8 på en skala fra 0 – 9). Det var en blid, fornøyd og avslappet gjeng som tok farvel lørdag etter lunsj. En typisk kommentar: ”Dette er det beste jeg noen gang har vært på!”

Mer informasjon om kursene

| More