Acem Meditation International

Acemhuset er blitt nytt!

Når du kommer til Acemhuset i Sporveisgaten i Oslo i høst, møter du et nytt, friskt, nyoppusset hus med nye møbler og gulv, lamper og farger.

Magne Bell er byggeleder for det nye Acemhuset

Acemhuset i Sporveisgaten på Majorstua i Oslo er et bankende hjerte i Acem. Her har et stort antall mennesker lært å meditere. Lært yoga. Vært på kurs, seminarer, fester, langmeditasjoner, samlinger og markeringer. Herfra ble store loppemarkedfelttog ledet. Mange har et forhold til Acemhuset.
Acem kjøpte gamle Fagerborg menighetshus med loppemarkedpenger i 1976. Bygningen var mildt sagt i begredelig forfatning. I løpet av to år var den restaurert og pusset opp - mye på dugnad. Åpnet med ordfører Albert Nordengen og stor stas i 1978.
Så ble huset godt brukt og slitt gjennom 34 år, før Acem samlet ressurser til å begynne rehabilitering i 2012. Da fikk Storsalen og Lillesalen nytt utseende og nye stoler. I kjelleren ble det bygget nye garderober.
Så, i år, kommer det store løftet, og du kan se resultatet i september: Nye farger, nye møbler, nye gulv, nye lamper, nytt kjøkken. Den utsøkte billettboden, som sto ved trappen opp til Storsalen, er borte. Kurslærer Magne Bell er ansvarlig for rehabiliteringen og har hatt en riktig innholdsrik og travel sommer.

| More